KAPASİTE RAPORU

 

Kapasite raporu; üretim yapan tüm kamu ve özel sektör kuruluşlarının üretim gücünü gösteren ve onay tarihinden itibaren 2 yıl geçerli olan bir belgedir.

 

Kapasite raporları düzenlenebilmesi için öncelikle kapasite raporu düzenlenecek firmaların ticaret siciline tescili ve iş yerinin bulunduğu yerdeki odaya üye olması gerekir.

 

Kapasite raporları; firmaların iletişim bilgilerinin yanı sıra, yıllık üretim kapasitelerini, makine parkını, kullandıkları ham maddeleri, kapasite hesaplamaları ile sermaye ve istihdam bilgilerini içerir.

 

Kapasite Raporu Tanziminde Amaç:

Kapasite raporları ülkenin sınai üretim gücünü tespit etmek, ekonomik ve stratejik plan ve programlara ışık tutmak amacıyla düzenlenirler.

Kapasite Raporunun Kullanıldığı Yerler : Yatırım Teşvik Belgesi Dahilde İşleme İzin Belgesi, Sanayi Sicil Belgesi müracaatlarında, Muhtelif ithalat ve ihracat işlemlerinde İhalelerde, Kredi teminlerinde, Sanayi Veri Tabanının hazırlanmasında


Kapasite Raporlarının İncelenmesi ve Onaylanması 
5174 sayılı Yasanın verdiği yetki, Oda Muamelat Yönetmeliği ve yürürlükteki yöntem ve kriterlere göre odalarımızca düzenlenmekte olan kapasite raporları Birliğimizce incelenerek onaylanmaktadır.


Ülkemiz sanayi hakkında bilgi üretilebilecek yegâne veritabanı konumunda olan Sanayi veritabanının kaynağı Kapasite Raporlarıdır. Birliğimiz uzmanlarınca incelenip onaylanan kapasite raporlarında gerçekleştirilen en önemli değişiklik, kapasite raporlarında yer alan “Ürünlerin”, “Ana Üretim Makinelerinin” ve “Ana Hammaddelerinin” kodlanması işlemidir.


Birliğimize Ağustos 2010 tarihi itibariyle tüm odalarımız Kapasite Raporu Otomasyon Sistemi üzerinden kapasite raporu göndermeye başlamıştır.


Kapasite Müracaat Formu

Demirbaş Listesi

TOBB Kapasite Raporu Ücreti Banka Hesaplapları


Detaylı bilgi için;

Nesip POLAT
BATMAN TİCARET SANAYİ ODASI
Telefon : 488 213 12 45 - 1151