• K YETKİ BELGESİ NEDİR?

    25.02.2004 Tarih ve 25384 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde 08.09.2004 tarih 25577 sayılı resmi gazete ile değişiklikler yapılmış, yapılan değişiklikler sonucu karayolunda eşya ve yolcu taşımacılığıyla ilgili standartlar belirlenmiş ve bu işi yapanların TAŞIMA BELGESİ alması zorunluluğu getirilmiştir.     

    K türü yetki belgesi: Yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilir. Taşımanın şekline göre aşağıdaki türlere ayrılır

    K1 Yetki Belgesi

    Belirli bir zaman tarifesine göre veya belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yurt içi yük ve eşya taşımacılığı yapanlara.

    K1*(yıldızlı) Yetki Belgesi

    Belirli bir zaman tarifesine göre veya belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yurt içi ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş azami yük ağırlığı 3500 kg ve altında olan taşıt veya taşıtlarla yük ve eşya taşımacılığı yapanlara.

    K1Ö (Özel Amaçlı) Yetki Belgesi

    Belirli bir zaman tarifesine göre veya belirli bir zaman tarifesine uymaksızın ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş Oto kurtarıcı, lastik tekerlekli vinç, para/altın gibi değerli kağıt/maden taşıyan zırhlı ve benzeri özel amaçlı taşıtla/taşıtlarla taşımacılığı yapanlara.

    K2 Yetki Belgesi

    Taşımacının kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi iştigal konusu ile ilgili yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayanlara.

    K2*(yıldızlı) Yetki Belgesi

    Taşımacının kendi adına ticari veya hususi olarak kayıt ve tescil edilmiş azami yük ağırlığı 3500 kg ve altında olan taşıt veya taşıtlarla, sadece kendi iştigal konusu ile ilgili yurtiçi eşya taşımacılığı yapacak ve ticari maksatla taşımacılık yapmayanlara.

     

    K3 Yetki Belgesi

     Ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapacaklara

  • Örnek Dilekçeler

    K1 ŞİRKET DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

    K1 ŞAHIS  DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

    K1 (YILDIZLI) ŞİRKET DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

    K1(YILDIZLI) ŞAHIS DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

    K1Ö (ÖZEL AMAÇLI) ŞİRKET DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

    K1Ö (ÖZEL AMAÇLI) ŞAHIS DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

    K2 ŞİRKET DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ 

    K2 ŞAHIS DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

    K2 (YILDIZLI) ŞİRKET DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

    K2 (YILDIZLI) ŞAHIS DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

    K3 ŞİRKET DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ

    K3 ŞAHIS DİLEKÇE İÇİN TIKLAYINIZ 


Detaylı bilgi için;

BATMAN TİCARET VE SANAYİ ODASI
Telefon : (0 488)  213 12 45 -DAHİLİ(1151-1157)