Batman Ticaret ve Sanayi Odası’nı uluslararası düzeyde temsil eder. Çeşitli alanlarda işbirliği ve iyi niyet protokollerinin imzalanmasından sorumludur. Yabancı odalarla geliştirilecek işbirliği görüşmeleri, Türkiye’deki büyükelçiliklerin Ticari Ataşelikleri ile geliştirilecek işbirliği görüşmelerini yürütür.

Dış İlişkiler Müdürlüğü ülke raporları, sektör raporları gibi uluslararası ticaret alanında araştırma ve analiz çalışmaları yapar.

Batman ticaret ve sanayisinin uluslararasılaştırılmasını sağlamak, yeni işbirliği fırsatları oluşturmak ve var olan işbirliklerini geliştirmek amacı ile Uluslararası Teknik İnceleme Gezileri ve uluslararası fuarlara katılım ve ziyaretler düzenler veya var olan gezilere katılımın sağlanması organize eder.

Avrupa İşletmeler Ağı ve diğer alanlarda gerçekleştirilen eşleştirme faaliyetleri, işbirliği toplantıları gibi organizasyonları düzenler.

Meclis üyelerine ve oda üyelerine vize işlemleri ile ilgili konularda her türlü bilgilendirme hizmetini gerçekleştirir ve istendiği takdirde vize işlemleri takip eder.

Odamızın dâhil olabileceği hibe programları için proje başvuru dosyası hazırlar ve başvuru işlemlerini gerçekleştirir.

Üyelerimiz tarafından ihracat işlemlerinde kullanılan dolaşım belgelerinin satış ve onay işlemlerini gerçekleştirir.

Detaylı bilgi için:

BATMAN TİCARET SANAYİ ODASI
Telefon : 488 213 12 45