DOSYA:14

SAYI:                                                                                    20.12.2018

DUYURU

13.02.2018 Tarihli ve 30331 sayılı Resmi gazetede yayınlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmenliği yürürlüğe girmiştir. İlgili Yönetmenliğe istinaden 13.08.2018 tarihinden sonra açılan/açılacak işletmelere iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verilmesi aşamasında işletmenin ikinci el motorlu kara taşıtı Mesleki yeterlilik belgesi istenilecektir. Ancak 13.08.2018 tarihi itibarıyla ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle iştigal ettiğini belgeleyen tacir işletmeleri ve esnaf ve sanatkâr işletmelerinden geçiş süreci kapsamında 13.09.2019 tarihine kadar işletmelerinin söz konusu şartları tamamlayarak ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesi almaları gerekmekte olup, belirtilen tarihe kadar mesleki yeterlilik belgesi almayan işletmeler hakkında yönetmelik kapsamında ilgili kurumlar tarafından idari işlem uygulanacaktır.

Bu itibarla Mağduriyetlerin yaşanmaması için İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Mesleki yeterlilik belgeleri ile alakalı TOBB ve BATSO işbirliği ile Mesleki yeterlilik sınavları yönetmenlikler çerçevesinde yapılacak olup, Ön aşaması olan başvurular odamız tarafından alınacağı, hususunu saygılarımızla duyururuz.

Son başvuru tarihi : 15.01.2019

Abdulkadir DEMİR