Tarih     : 27.02.2018

Sayı       : 1/324

İlgi: T.O.B.B. 21.02.2018 tarihli 3165 sayılı yazısı

SAYIN ÜYELERİMİZ

İlgide kayıtlı yazıda, Ülkemizin geleceği açısından öneme sahip olan "Sıfır Atık" projesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Eşi Sayın Emine Erdoğan'ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülmekte olup, Eylül 2017'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kamuoyuna tanıtılmıştır.

Dünyada birçok ülkenin başlıca sorunu olan atık yönetiminin, kamu ve özel sektör işbirliği ile en iyi şekilde gerçekleştirileceğinin belirtildiği yazıda; Türkiye'nin önde gelen kamu kurumları, belediyeleri, üniversiteleri, sanayi kuruluşları, medya, ilgili sektörler ve tüm vatandaşlar işbirliğine davet edilerek, projeye destek vermeleri talep edilmektedir. Proje ile ilgili detaylı bilgi Bakanlığın sifiratik.csb.gov.tr adresinde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,